Velkommen til Blåbærhaugen

Les mer om hvordan du registrerer ditt besøk nederst på siden.

Blåbærhaugen

Blåbærhaugen er et naturområde rett ved barnehagen. Dette er en tur som passer for alle, da den er lett å komme seg til, men med utfordringer for alle aldre på området. Det finnes en skråning å klatre i, en liten trehytte og selvfølgelig masse masse blåbærlyng.​ 

På blåbærhaugen er det også en dam vi kaller for Froskedammen. Hver vår finner vi froskeegg her som utvikler seg til rumpetroll og til slutt søte små frosker.

Hva kan man finne på Blåbærhaugen?

Her finner du selvsagt blåbærlyng, sammen med en froskedam, løvtrær, klatretrær, fine skråninger å klatre i, samt andre fine planter gjennom året.​ På høsten kan man også være heldig å finne kantareller. 

Klatretrær

Froskedam

Blåbær

Kantareller

Visste du at…

Blåbær er ett av de sunneste bærene vi har i Norge. Blåbær har høyt innhold av fiber, som er bra for fordøyelsen. De er også rike på vitaminer og mineraler, men innholdet av antioksidanter er kanskje den beste og viktigste egenskapen til blåbæret. Blåbær er ganske enkelt stappfulle av antioksidanter i form av antocyaniner, som også gir bærene den fine blålilla fargen. Antioksidanter beskytter kroppen vår og styrker immunforsvaret. Immunforsvaret beskytter kroppen vår slik at vi ikke blir syke. 

Oppskrift

Bananbrød med blåbær

Bananbrød er perfekt å lage når man har noen overmodne bananer hjemme eller i barnehagen. Her er oppskrift et saftig, smakfullt, næringsrikt og kjempegodt bananbrød med blåbær. Fordi bananene blir ekstra søte når de er overmodne trenger man heller ikke sukker.

Du trenger:
- En pinne (ca. 30 cm lang)
- Små steiner eller pinner til å markere timene
- En klokke for å sjekke tiden
- Et solrikt sted ute

Ingredienser: 
4 små modne bananer (evt 3 store) 
3 egg 
150 g havremel 
50 g hvetemel (eller speltmel) 
2 ts bakepulver 
200-300 g blåbær 

Slik gjør du: 

  • Sett ovnen på 180 grader.  

  • Mos banan og tilsett egg til en klumpfri og jevn røre. Bruk gjerne stavmikser  

  • Bland inn havremel, hvetemel og bakepulver.  

  • Ha bakepapir i en brødform og hell oppi litt røre. 

  • Fordel blåbær og røre lagvis. Avslutt med litt blåbær på toppen. 

  • Stek midt i ovnen i 45-55 minutter, eller til bananbrødet er gjennomstekt. 

  • Avkjøl på rist. 

Husk å registrere ditt besøk!

Du registrerer ditt besøk ved å ta en selfie ved siden av skiltet. Pass på at du får med deg alle som er med på turen på bildet. Ønsker du å dele bilde på Instagram kan du gjerne bruke #smaturøvresædal

Når du har registrert alle turene vil du få et diplom og premie. Les mer om premien her.